Olet täällä

Kapinallisen politiikka

Kapinallisen politiikka

Tutkielma vastarinnasta ja taipumattomuudesta

LOPPUUNMYYTY

Leiskuvakynäisenä poleemikkona ja peräänatamattomana materialistina Onfray on ennen kaikkea esseisti, jonka pyrkimyksenä on filosofian demokratisoiminen. Filosofeilla ei hänen mukaansa ole pienintäkään oikeutta piiloutua hämärän oppisanaston suojiin. jonka mukaan kapitalismi estää useimpia ihmisiä nauttimasta elämästään.

Kapinallisen politiikka (Politique du rebelle, 1997) on ensimmäinen Onfrayn laajasta tuotannosta suomennettu teos. Kirja esittelee hänen ajattelunsa poliittisen puolen. Hän tuomitsee jyrkästi uusliberalismin, sillä hänen mukaansa kapitalismi estää ihmisten enemmistöä nauttimasta elämästään. Onfrayn mukaan kapitalismi muuttaa yksilöt pelkiksi tuotantojärjestelmän sätkynukeiksi, joiden elämää hallitsevat talouden imperatiivit. Onfray kehottaa ihmisiä taistelemaan elämisen arvoisen elämän puolesta kaikin ajateltavissa olevin keinoin. Lääke on individualistinen anarkismi, jonka periaatteena on nauttiminen ja nautinnon tuottaminen. Onfrayn mukaan ainoastaan yleinen kansalaistottelemattomuus voi palauttaa nautinnon ihmiselämään ja alistaa talouden ihmisten palvelijaksi.

Onfray ei tyydy neuvottelemaan vähäpätöisiä etuja vallitsevan järjestelmän sisällä, vaan vaatii liberalismin murskaamista tässä ja nyt. Onfrayn tähtäimessä on tiukan vasemmistolainen nauttivan ruumiin filosofia.

LOPPUUNMYYTY
 

Käännökset

Jaa tämä