Olet täällä

Reformaatio

Reformaatio

Reformaation ristiriitaisuutta ei käy kiistäminen. Jumalattomaan menoon jumalistuminen vaali yhteiskuntarauhaa ja käänsi veljen veljeä vastaan, innoitti poliittisia radikaaleja ja voimisti maallisen valtiaan arvovaltaa. Se raastoi kuvia ja johdatti taitelijat uusien aiheiden äärelle. Ja Jumalan sanaan vedottiin yhtä hanakasti Pariisin verihäissä kuin teologisessa debatissa.

Mutta oliko reformaatio siunaavan käden kosketusta vai sielunvihollisen salajuoni? Maailman johtaviin reformaation tuntijoihin kuuluva brittihistorioitsija Peter Marshall ei lähde suunnistamaan uskonnollisten vakaumusten miinakentälle vaan jäljittää reformaation kulttuurisia ja yhteiskunnallisia syitä ja vaikutuksia. Reformaatio on leikkisän oppinut esitys ilmiöstä, jossa mikään ei ole niin yksinkertaista kuin näyttää.

29 € (kestotilaajille –25%)
Sähkökirja 19,50 €

"Marshall kertoo 'Lutherin tapauksen' rinnalla myös muista reformaatioista. Zwingli, Calvin ja reformikatolisuus tuodaan esille tavalla, joka tarjonnee ahaa-elämyksiä suomalaiseen, luterilaiseen reformaatiokertomukseen juurrutetuille lukijoille – osuvaa Marshall-apua pohjoiseen maahan."
— Timo-Matti Haapiainen, reformaatio2017.fi 23.3.2017

Käännökset Sähkökirjat

Jaa tämä