Olet täällä

Ajatteleva maailma

Ajatteleva maailma

Filosofian maailmanhistoria

Länsimaisella filosofialla on ollut niin kosolti väkeä ja voimaa, että muun maailman ajattelu on usein jäänyt kulttuuripiirissämme pimentoon. Välttämättä sille ei ole edes tahdottu myöntää filosofian arvonimeä.

Ajatteleva maailma on toisenlainen filosofian historia: länsimaisten miekkosten sijasta se luotaa Afrikan, Australian, islamilaisen maailman, Japanin, Intian ja Kiinan tuumintatapoja ja selvittää, millaisia kysymyksiä niissä esitetään, mikä niitä erottaa, mikä yhdistää. Samalla maailmanympärimatka auttaa hahmottamaan länsimaisen ajattelun ääriviivat entistä terävämmin.

Julian Baggini (s. 1968) on brittiläinen filosofi ja Ajatteleva maailma on viides hänen tuotannostaan suomennettu teos; niin & näin -kirjat on aiemmin julkaissut hänen yhdessä Peter S. Foslin kanssa kirjoittamansa opukset Ajattelun pikkujättiläinen (2013) ja Etiikan pikkujättiläinen (2012).

45,00€ (kestotilaajille –25%)
Sähkökirja 31,00€

Arvioita ja keskustelua teoksesta

 

Jyrki Alenius, Länsimainen filosofi etsii totuutta, itämainen tietä: Julian Baggini osoittaa kulttuurien erot. Helsingin Sanomat 26.11.2022.

Uutuudet Käännökset Sähkökirjat

Jaa tämä