Olet täällä

Vuoden laatulehti 2021

niin & näin on valittu vuoden laatulehdeksi 2021! Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n vuosittain jakaman palkinnon saaja julkistettiin Helsingin kirjamessuilla.

Tänä vuonna voittajan valitsi toimittaja, tuottaja Baba Lybeck, joka kiitteli erityisesti Jäte-teemaista numeroa niin & näin 4/2020:

”Valitsin voittajaksi lehden, jossa oli toinen toistaan mielenkiintoisempia, filosofisia artikkeleita jätteistä. Minkälainen maailma jätteistä avautuikaan! Meistä ihmisistä, aktivismista, ihmiskunnan tulevaisuudesta, ihmisten ja rottien yhteiselämästä, ruokajätteestä ja elämän kierrosta. Huomasin palaavani lehden pariin uudestaan ja uudestaan.”

Palkintoperusteissa hän korosti lisäksi lehden ajatuksekkuutta sekä sisällön ja ulkoasun yhtäläistä laatua:

”Lehti on taitoltaan miellyttävä, kaunis ja helppolukuinen. Sitä on kiva pitää kädessä, melkein kuin kirja. Kaiken kaikkiaan lehdestä paistaa laatu, niin sisällön kuin ulkoasun osalta, ja [se] saa lukijan katsomaan ympäristöään aivan uusin silmin. Ajatuksia herättävä upea lehti.”

Tunnustuksen vastaanottaneet niin & näin -päätoimittajat Jaakko Belt ja Tytti Rantanen osoittavat toimituksen kiitokset kaikille lehteä tekeville ja lukeville:

”Lehtemme nojaa vahvasti yhdessä tekemiseen: tiedettä, taidetta, kulttuurikeskustelua, kriittisiä ajattelutaitoja ja yhteiskunnallista debattia yhdistävää filosofista julkaisua ei synny ilman lukuisten ihmisten omistautuvaa yhteistyötä. Kunnia laatulehtipalkinnosta kuuluu siis kaikille lehdentekoon omalla panoksellaan vuosien varrella osallistuneille. Haluamme myös kiittää laajaa lukijakuntaamme: tuellanne kulttuurilehti elää ja moniääninen julkinen keskustelu pysyy voimissaan”.

Kulttuurilehtipalkinto jaettiin tänä syksynä 16. kerran. Kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin laadukkaita kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtiä sekä muistuttaa niiden merkityksestä osana suomalaista yhteiskunnallista keskustelua. niin & näin on palkittu Kultin tunnustuksella kerran aikaisemminkin, vuonna 2017. Lehti on myös saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön jakaman Kulttuurilehtien laatupalkinnon vuonna 2010.

niin & näin -lehteä, niin & näin -kirjasarjaa ja Filosofia.fi-verkkoportaalia julkaisevalle Eurooppalaisen filosofian seuralle on lisäksi myönnetty TSV:n Kordelinin tiedepalkinto vuonna 2018 sekä Suomen tiedekustantajien liiton tunnustuspalkinto vuonna 2013.

Jaa tämä