Olet täällä

Nukkesairaala

Nukkesairaala

Kun Ulla joutuu onnettomuuteen, Santtu saa mietittäväkseen kaikkein vaikeimmat kysymykset. Onneksi hän on oppinut ajattelemaan hyvin keskustelemalla ja toimimalla Ullan ja muitten perheenjäsentensä, kavereittensa ja näiden nukkejen sekä opettajansa kanssa. Nyt Santtu opettaa meitä.

Filosofi Ann Margaret Sharpin ylistetty pienoisromaani auttaa esikoululaisia ja ekaluokkalaisia kohentamaan ajattelutaitojaan. Lapset filosofoivat oma-aloitteisesti, mielellään ja hyvin. Se on lasten oikeus ja ilo, oppimisen apu ja itsetunnon lähde. Opettajien ja kasvattajien tulee osata tukea lasten karttuvia ajattelutaitoja. Lasten kanssa filosofoimisesta on iloa ja hyötyä niin kasvajalle kuin kasvattajallekin.

"Sharpin kirja panee ajattelemaan, että koululaiset tarvitsisivat etiikan ja draaman tunteja ... Olisi hienoa, jos jossakin kasvaisi ihmisiä, joille päätösten perusteleminen ja perustelujen arvioiminen olisi sekä ongelma että ilo."
– Pertti Julkunen, Kirjo

Nukkesairaalan käyttöä opetuksessa tukee laaja opettajanopas Kuka minä olen? Se antaa runsaat ja vahvat eväät lasten kanssa käytävän dialogin ohjaamiseen. Laaja ja konstailematon opas on käytännössä hyviksi havaittuja keskustelupohjia, harjoituksia ja toiminnallisia tehtäviä pullollaan. Romaanin ja aineiston kirjoittajat ovat lasten ajattelu- ja keskustelutaitojen kehittämiseen tarkoitetun pedagogisen filosofoinnin uranuurtajia. Lasten filosofoinnin opetusmenetelmistä ympäri maailmaa saadut kokemukset hyödyttävät nyt myös pieniä suomalaisia ajattelijoita. Kirjat ovat helposti lähestyttäviä. Opettajan opas ja pienoisromaani sopivat yhdessä kaikkeen esi- ja luokanopetukseen. Opettajalta ei vaadita aiempaa kokemusta lasten kanssa filosofoimisesta.

Lue kirjan näytesivuja (PDF) ja tutustu esimerkkiaukeamaan (PDF).

17 € (kestotilaajille –20 %)

Nukkesairaalan pakettitarjous ryhmille: 

– 10 kpl 140 €  
– 20 kpl 250 €

Lisäksi pakettiin kuuluu kaupan päälle Kuka minä olen? -opettajan opas. Isommissa tilauksissa tai muissa kyselyissä ota yhteyttä meihin suoraan niin neuvottelemme sopivan tarjouksen.

Ajattelutaidot Käännökset

Jaa tämä